Nieuwsbrief AV&V november 2018

Lees online  |  Afmelden
Nysingh Advocaten

Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer

november 2018

 
 
Nieuwsbrief Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer
Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheids-, verzekerings- en vervoerrecht. Deze nieuwsbrief bevat een verzameling van berichten die verspreid is via LinkedInTwitter en onze website.
Volg ons: Linkedin   Twitter   Facebook
 
Aansprakelijkheid van werkgever bij psychische klachten
Gerechtshof Amsterdam 25 september 2018, ECLI:NL:GHAMS:2018:3502
Auteur: mr. Elly Bos-van den Berg
Een werknemer spreekt zijn werkgever aan op grond van artikel 7:658 BW in verband met uitval wegens psychische klachten. De rechter oordeelt dat de werknemer het causaal verband tussen werk en klachten niet aannemelijk heeft gemaakt en wijst de vordering af.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Verzekeraars dienen een afwijkend acceptatiebeleid voldoende kenbaar te maken bij het aangaan van de verzekeringsovereenkomst
Hoge Raad 5 oktober 2018, ECLI:NL:HR:2018:1841
Auteur: mr. Mariëlle Journée
Een verzekeraar met een afwijkend acceptatiebeleid kan zich alleen ten nadele van een verzekeringnemer op dat afwijkende acceptatiebeleid beroepen indien de verzekeringnemer wist of behoorde te begrijpen welk acceptatiebeleid de verzekeraar hanteerde. Zo oordeelde de Hoge Raad in een zaak waarin een verzekeringnemer zijn precontractuele mededelingsplicht had geschonden.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Waarschuwingsplicht verzekeraar voor onderverzekering?
Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden 11 september 2018, ECLI:NL:GHARL2018:8121
Auteur: mr. Saskia Odijk
De uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van 11 september 2018 laat zien wat van een verzekeraar wordt verwacht aangaande het risico van onderverzekering. In dit geval had de verzekeraar aan zijn zorg- c.q. waarschuwingsplicht voldaan.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
Volg ons:  
Linkedin   Twitter   Facebook