Nieuwsbrief Vastgoed & Bouw november 2018

Lees online  |  Afmelden
Nysingh Advocaten

Vastgoed & Bouw

november 2018

 
 
Nieuwsbrief Vastgoed & Bouw
Met deze nieuwsbrief houdt het specialistenteam Vastgoed & Bouw u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. De nieuwsbrief bevat nieuwe actuele berichten en een samenstelling van berichten die verspreid zijn via LinkedIn, Twitter en nysingh.nl/vastgoed&bouw.
Volg ons: Linkedin   Twitter   Facebook
 
Reprise: is VPL-premie nu wel of geen altijd bezoldiging in de zin van de WNT?
Auteur: mr. Astrid Baremans
Om het geheugen op te frissen: in augustus 2018 heeft de Rechtbank Midden-Nederland een uitspraak gedaan over de vraag of de overgangspremie VPL (Wet VPL: Wet aanpassing fiscale behandeling VUT- en prepensioenregelingen en introductie levensloopregeling) valt onder de bezoldiging van topfunctionarissen als bedoeld in de Wet normering topinkomens (de “WNT”). In een reactie op deze uitspraak heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (“BZK”) laten weten dat, in afwijking van het oordeel van de rechter, VPL-premie altijd bezoldiging in de zin van de WNT is (en is geweest).
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Verkoop van grond door de overheid, mag dat één op één?
Rechtbank Midden-Nederland 14 maart 2018, ECLI:NL:RBMNE:2018:1116
Auteur: mr. Wim Klostermann
De overheid heeft regelmatig schaarse goederen in de aanbieding, dat wil zeggen goederen waarvoor de vraag het aanbod verre overtreft. Dit verschijnsel doet zich voor in het publiekrecht. Denk aan subsidies, vergunningen voor speelautomaten, coffeeshops en dergelijke . In de bestuursrechtelijke jurisprudentie geldt inmiddels de rechtsopvatting dat bestuursorganen bij het verdelen van zogenoemde schaarse vergunningen potentiële gegadigden de mogelijkheid moeten bieden om naar de beschikbare vergunningen mee te dingen. Daarbij moeten zij een “passende mate van openbaarheid” garanderen. 
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
De uitleg van een contract in de context van het aanbestedingsrecht
Rechtbank Den Haag 7 juni 2018, ECLI:NL:RBDHA:2018:6510
Auteur: mr. Dorien Zweers-te Raaij
Soms bevat een contract tussen een aanbestedende dienst en een ondernemer onduidelijkheden waarover een geschil kan ontstaan. Hoe moet die onduidelijkheid worden uitgelegd als het contract tot stand is gekomen na een aanbestedingsprocedure?
Lees meer  
Twitter LinkedIn
Volg ons:  
Linkedin   Twitter   Facebook