Nieuwsbrief AV&V

Lees online  |  Afmelden
Nysingh Advocaten

Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer

oktober 2018

 
 
Nieuwsbrief Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer
Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheids-, verzekerings- en vervoerrecht. Deze nieuwsbrief bevat een verzameling van berichten die verspreid is via LinkedInTwitter en onze website.
Volg ons: Linkedin   Twitter   Facebook
 
Bits of Freedom spreekt op Event AVG & Privacy | 11 oktober 2018 | Apeldoorn
Nog enkele plaatsen beschikbaar voor deelsessie Insurance & Privacy.

Op 11 oktober a.s. organiseert Nysingh een vervolgevent AVG & Privacy in het Van der Valk Hotel in Apeldoorn. David Korteweg van Bits of Freedom en verschillende specialisten van Nysingh blikken terug op de eerste maanden na de inwerkingtreding van de AVG. Ook kijken ze vooruit wat de effecten zijn van de nieuwe wetgeving.

Voor de sessie Insurance & Privacy van Stijn de Zwart zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Wilt u dit event bijwonen, dan kunt u zich hier aanmelden. Meer informatie over het event kunt u vinden op onze website.

 
Vaststelling mate van arbeidsongeschiktheid oneerlijk beding?
Hoge Raad 28 september 2018, ECLI:NL:HR:2018:1800
Auteur: mr. Anita de Ruiter
In de polisvoorwaarden van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandige beroepsbeoefenaren staat vaak dat de verzekeraar aan de hand van rapportages van door hemzelf benoemde deskundigen de mate van arbeidsongeschiktheid vaststelt. Al meerdere malen is in de rechtspraak de vraag aan de orde gesteld of dit een oneerlijk beding is in de zin van de Europese Richtlijn Oneerlijke bedingen in consumentenovereenkomsten (hierna: “de Richtlijn”).
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Van stoeptegels en struikelpartijen
Auteur: mr. Anneke Bolt
Het komt regelmatig voor dat een gemeente een schadeclaim ontvangt van iemand die stelt over een losliggende of opstaande stoeptegel te zijn gevallen. Zeker wanneer iemand ongelukkig terecht komt, kan zo’n valpartij tot aanzienlijk letsel leiden. Juridisch een simpel geval zou je op het eerste gezicht denken. Maar is dat ook zo?
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Staat aansprakelijk tegenover filmproducenten wegens uitlatingen staatssecretaris
Rechtbank Den Haag 5 september 2018, ECLI:NL:RBDHA:2018:10645
Auteur: mr. Rense Lubach
Het komt niet vaak voor dat de Staat met succes aansprakelijk wordt gehouden voor feitelijke uitlatingen van een bewindspersoon. Een voorbeeld hiervan is een uitspraak van de Rechtbank Den Haag van 5 september 2018. In deze casus stelden een aantal filmproducenten zich op het standpunt dat in Nederland een klimaat was ontstaan waarin downloaden van content uit illegale bron als een verworven recht werd beschouwd, waardoor zij schade leden. De filmproducenten weten dit aan uitlatingen hierover van de staatssecretaris van Justitie, die waren gedaan in het jaar 2011 en 2012.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
Volg ons:  
Linkedin   Twitter   Facebook