Lees online  |  Afmelden
Nysingh Advocaten

Vastgoed & Bouw

augustus/september 2018

 
 
Nieuwsbrief Vastgoed & Bouw
Met deze nieuwsbrief houdt het specialistenteam Vastgoed & Bouw u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. De nieuwsbrief bevat nieuwe actuele berichten en een samenstelling van berichten die verspreid zijn via LinkedIn, Twitter en nysingh.nl/vastgoed&bouw.
Volg ons: Linkedin   Twitter   Facebook
 
WNT – Valt overgangspremie vroegpensioen onder bezoldiging?
Rechtbank Midden-Nederland, 13 augustus 2018
Auteur: Mr. A. Baremans (Astrid)
Onlangs heeft de rechtbank Midden-Nederland een uitspraak gedaan over de vraag of de overgangspremie VPL valt onder de bezoldiging als bedoeld in de Wet normering topinkomens (de “WNT”). De rechter komt tot de conclusie dat dit hier niet het geval is, omdat de bestuurder ook geen voordeel had van de regeling waarvoor premie werd afgedragen.De zaak lag als volgt.
Lees meer  
Wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen
Auteur: Mr. M. Vels (Marjolein)
Wat verandert er voor stichtingen, verenigingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen? Heeft u al een passende belet- en ontstentenisregeling en tegenstrijdig belang regeling in uw statuten?
Lees meer  
Ontneming van eigendom?
Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden 10 juli 2018
Auteur: Mr. F. van Beek (Frank)
Op 10 juli 2018 heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden arrest gewezen in een geschil tussen een gemeente en de uitbater van een kiosk, die op grond van de gemeente stond. Het ging daarbij om het volgende.
Lees meer  
Het nieuwe UBO-begrip
Auteur: Mr. M. Vels (Marjolein)
Op 25 juli jl. is de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn en het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 in werking getreden, waardoor de Wwft gewijzigd is. Hiermee wordt de vierde Europese anti-witwasrichtlijn ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering omgezet in Nederlandse wetgeving. Deze vierde anti-witwasrichtlijn vervangt de derde anti-witwasrichtlijn.
Lees meer  
Volg ons:  
Linkedin   Twitter   Facebook