Nieuwsbrief AV&V juni 2018

Lees online  |  Afmelden
Nysingh Advocaten

Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer

juni 2018

 
 
Nieuwsbrief Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer
Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheids-, verzekerings- en vervoerrecht. Deze nieuwsbrief bevat een verzameling van berichten die verspreid is via LinkedInTwitter en onze website.
Volg ons: Linkedin   Twitter   Facebook
 
Voordeelsverrekening bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering: is de kogel nu door de kerk?
Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden 1 mei 2018, ECLI:NL:GHARL:2018:4122
Auteur: mr. Lianne van den Ham
Slachtoffers van een ongeval krijgen, bij vaststelling van de aansprakelijkheid, hun schade wegens verlies aan verdienvermogen vergoed. Indien het slachtoffer een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft afgesloten, kan het slachtoffer daarnaast een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid bij zijn verzekeraar claimen. Het slachtoffer krijgt daarmee de facto tweemaal een vergoeding van zijn schade die hij heeft geleden wegens arbeidsongeschiktheid.
Lees meer  
 
De nieuwe opzetclausule uitgelegd
Hoge Raad 13 april 2018, ECLI:NL:HR:2018:601
Auteur: mr. Anita de Ruiter
Een vader heeft zijn 5 maanden oude zoontje, in een poging hem te laten stoppen met huilen, hard door elkaar geschud. De baby heeft hierdoor ernstig lichamelijk letsel (‘shaken baby syndroom’) opgelopen. De vader is strafrechtelijk veroordeeld voor het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Op grond van onrechtmatige daad is hij aansprakelijk voor de schade van het kind. Als wettelijk vertegenwoordiger, vordert de moeder op de voet van artikel 7:954 BW (directe actie) van Reaal betaling van het bedrag dat Reaal gehouden is uit hoofde van aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) aan de vader uit te keren.
Lees meer  
 
Deelgeschil over de hoogte van het smartengeld
Rechtbank Noord-Holland 16 mei 2017, ECLI:NL:RBNHO:2017:5517
Auteur: mr. Jan van der Burg
In een uitspraak van 16 mei 2017 heeft de Rechtbank Noord-Holland beslist dat een deelgeschil ook kan worden gevoerd als nog slechts verschil van mening bestaat over de hoogte van het smartengeld. Een werknemer was op 20 september 2012 betrokken bij een bedrijfsongeval, waarbij hij letsel had opgelopen. Dit letsel bestond onder andere uit een schedelbreuk, hersenschudding, reukverlies, gehoorschade, visusschade en gezichtsletsel.
Lees meer  
Volg ons:  
Linkedin   Twitter   Facebook