Nieuwsbrief AV&V

Lees online  |  Afmelden
Nysingh Advocaten

Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer

april 2018

 
 
Nieuwsbrief Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer
Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheids-, verzekerings- en vervoerrecht. Deze nieuwsbrief bevat een verzameling van berichten die verspreid is via LinkedInTwitter en onze website.
Volg ons: Linkedin   Twitter   Facebook
 
De omkeringsregel en asbest gerelateerde ziektes   
Hoge Raad 6 april 2018, ECLI:NL:HR:2018:536
Auteur: mr. Anneke Bolt
Wanneer een werknemer een ziekte oploopt die verband houdt met zijn werkzaamheden, kan hij zijn werkgever aansprakelijk stellen voor de schade die hij door de ziekte lijdt. Daarvoor zal hij echter wel het oorzakelijk verband tussen de werkzaamheden en de schade moeten aantonen. Dat is voor de werknemer niet altijd zo eenvoudig. Daarom geldt in bepaalde gevallen de zogenaamde arbeidsrechtelijke omkeringsregel.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Heeft de overheid te laat betaald? Gevolgschade begrensd tot wettelijke rente
Gerechtshof Amsterdam 20 februari 2018, ECLI:NL:GHAMS:2018:578
Auteur: mr. Rense Lubach
Sommige onderdelen van onze overheid houden zich voornamelijk bezig met het (her)verdelen van financiële middelen aan burgers. Te denken valt bijvoorbeeld aan de ‘beschikkingenfabrieken’ van de gemeentelijke sociale diensten, het UWV en de Belastingdienst. Soms verzuimt de overheid op tijd te betalen en gaat zij pas na een bestuurlijke heroverweging of na ingrijpen door de bestuursrechter over tot betaling.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
AVG & Verzekeren | Cyberriskmanagement is meer dan security
Auteur: mr. Stijn de Zwart
De invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) komt met rasse schreden dichterbij. Veel verzekeraars en ook verzekerden zien dit met de nodige spanning tegemoet. En dat is ook wel terecht. De AVG is op veel punten namelijk strenger dan de huidige Wet bescherming persoonsgegevens. Voor een verzekeringsmaatschappij – waar dagelijks persoonsgegevens worden verwerkt – heeft dit uiteraard grote gevolgen.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
Volg ons:  
Linkedin   Twitter   Facebook