Nieuwsbrief AV&V januari 2018

Lees online  |  Afmelden
Nysingh Advocaten

Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer

januari 2018

 
 
Nieuwsbrief Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer
Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheids-, verzekerings- en vervoerrecht. De nieuwsbrief bevat een verzameling berichten die eerder al verspreid is via LinkedInTwitter en onze website.
Volg ons: Linkedin   Twitter   Facebook
 
Is schade uit verboden activiteiten verhaalbaar?
Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden 16 januari 2018,  ECLI:NL:GHARL:2018:435
Auteur: mr. Esther Ceulen
Op 18 april 2017 verscheen een vonnis van de kantonrechter van de Rechtbank Noord-Nederland waarin de vraag centraal stond of schade uit verboden activiteiten kan worden verhaald. In deze bijdrage komt de uitkomst van het hoger beroep tegen dit vonnis aan bod.
Waar ging deze kwestie ook alweer over? De aanleiding tot dit vonnis was een vordering van een hennepkweker die de politie aansprakelijk stelde voor schade aan zijn deuren ontstaan door het binnentreden, het ontmantelen van zijn hennepkwekerij en het vernietigen van de inbeslaggenomen kweekinstallatie en hennepplanten.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Smartengeld bij dwarslaesie anno 2018; de Rechtbank Noord-Nederland spreekt meervoudig
Rechtbank Noord-Nederland 18 januari 2018, zaaknummer C/18/177110/HARK17-165
Auteur: mr. Maarten Spronck
De Rechtbank Noord-Nederland heeft in een deelgeschil een beschikking afgegeven d.d. 18 januari 2018. Verzoekster overkwam een ernstig verkeersongeval toen zij in een groep met fietsers werd aangereden door een tegemoetkomende tractorcombinatie die over haar lichaam is heengereden. De bestuurder van de tractor reed door. Verzoekster liep een hoge dwarslaesie op, is rolstoelgebonden en er is sprake van 91% blijvende invaliditeit van de gehele persoon. Verzoekster vordert in de procedure een smartengeldvergoeding van € 200.000,-.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Forumkeuze in algemene verkoopvoorwaarden ook van toepassing op overkoepelende distributieovereenkomst?
Gerechtshof Den Haag 30 mei 2017, ECLI:NL:GHDHA:2017:1492 
Auteur: mr. Jan van der Burg
In een uitspraak van 30 mei 2017 heeft het Gerechtshof Den Haag bepaald dat een forumkeuzebeding in, bij koopovereenkomsten behorende, algemene verkoopvoorwaarden niet ook van toepassing is op de overkoepelende distributieovereenkomst. Het Gerechtshof is van oordeel dat beide overeenkomsten los van elkaar staan. De op de koopovereenkomsten van toepassing zijnde algemene voorwaarden kunnen daarom niet ook geacht worden van toepassing te zijn op de distributieovereenkomst.
Lees meer  
Twitter
Volg ons:  
Linkedin   Twitter   Facebook