Nieuwsbrief Food & Agri

Lees online  |  Afmelden
Nysingh Advocaten

Food & Agri

november 2017

 
 
Nieuwsbrief Food & Agri
Met deze nieuwsbrief houdt de Marktgroep Food & Agri u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Food & Agri. De nieuwsbrief bevat nieuwe actuele berichten en een samenstelling van berichten die verspreid zijn via LinkedIn, Twitter en onze website.
Volg ons: Linkedin   Twitter   Facebook
 
Cees Dekker spreker tijdens Dag van de Levensmiddelenindustrie
Op 16 november a.s. vindt de Dag van de Levensmiddelenindustrie plaats. Deze door Sdu en Kroonenburg georganiseerde dag staat in het teken van Etikettering van levensmiddelen. Binnen de levensmiddelenindustrie hebben de NVWA en de keurmerkorganisaties de taak om te controleren of de regelgeving correct wordt nageleefd. De NVWA richt zich onder meer op de naleving van verplichte allergeneninformatie, vermelding houdbaarheidsdata, lettergrootte, watergehalte in vlees, vermelding van imitatieproducten en voedingswaardevermelding. 
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Ontslag op staande voet en toch transitievergoeding: slecht verteerbaar!
Auteur: mr. Martine Margadant
Onlangs heeft de rechter twee uitspraken gedaan waarin werknemers die op staande voet waren ontslagen toch een (gedeeltelijke of zelfs gehele) transitievergoeding meekregen. Dit terwijl een op staande voet ontslagen werknemer over het algemeen geen transitievergoeding ontvangt. Wel was er altijd al een uitzondering in het geval de werknemer geen ernstig verwijt kon worden gemaakt van de dringende reden.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Geen onderzoek ACM en Europese Commissie naar prijzen food- en agrisector
Auteur: mr. Ekram Belhadj
In zijn brief van 13 oktober 2017 heeft de minister van EZ aan de Tweede Kamer laten weten dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Europese Commissie geen (nieuw) sectoronderzoek en  ook geen onderzoek naar de inkoopmacht van ketens van agrarische producten zullen doen. De Tweede Kamer had daar eind 2016 om verzocht.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Wijziging van de zeggenschap bij uw contractspartij
Auteur: mr. Rob Klein
Om niet voor verrassingen te komen staan als op enig moment de zeggenschap bij een contractspartner wordt gewijzigd, waardoor de samenwerking een andere – en mogelijk een minder positieve – dimensie zou kunnen krijgen, zie je vaak in overeenkomsten, en ook in algemene voorwaarden, een zogenaamde change of control-bepaling.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Een look-alike van een BN-er gebruiken in een commercial; mag dat?
Auteur: mr. Hemke de Weijs
Mag je een look-alike van een BN-er gebruiken? De bekendheid van een dienst of product wordt gemakkelijk vergroot door een bekend persoon te gebruiken in een reclame. Is dat per saldo een aanrader of niet?
Als een producent een afbeelding gebruikt van een BN-er zonder hierover afspraken te maken, kan de BN-er daar meestal met succes een stokje voor steken op grond van zijn portretrecht. Maar kun je daar dan creatief omheen adverteren door een look-alike te gebruiken?
Lees meer  
Twitter LinkedIn
 
Noodmaatregelen om GMO’s te beperken of verbieden alleen mogelijk bij bewijs voor gevaar
Auteur: mr. Ekram Belhadj
In een recent arrest (C-111/16) heeft het Hof van Justitie (Hof) zich uitgelaten over de toelaatbaarheid van noodmaatregelen van de overheid om het telen van genetisch gemodificeerd organismen (GMO’s) te beperken of te verbieden. Daarbij heeft het Hof onder meer geoordeeld dat de overheid zich niet mag baseren op het voorzorgsbeginsel, maar dat aan een beperking of verbod wetenschappelijke gegevens ten grondslag moeten liggen.
Lees meer  
Twitter LinkedIn
Volg ons:  
Linkedin   Twitter   Facebook